Omvormers

Altijd en overal voldoende stroom

De producten van Victron Energy worden gebruikt in alle voertuigen die een extra stroombron nodig hebben, bijvoorbeeld ambulances, brandweerauto’s, politieauto’s, campers, dienstvoertuigen, luxe paardentrailers, militaire voertuigen en uitzendvoertuigen.


Door de toenemende mobiliteit wordt het voor veel bedrijven meer en meer belangrijker om onderweg (denk bijvoorbeeld aan oplaadbaar gereedschap of geavanceerde meetapparatuur) én op locatie over 230 Vac te beschikken. In het verleden werd dat veelal m.b.v. een zwaar en luidruchtig aggregaat gerealiseerd maar tegenwoordig gebruiken de meeste bedrijven compacte, onderhoudsvrije omvormers welke van de aanwezige 12 of 24V accuspanning 230 Vac maken.

Door deze omvormers kan men zonder geluids- en milieuoverlast werken terwijl er in het voertuig veel meer ruimte overblijft. Vaak kan men hierdoor zelfs een kleiner type voertuig toepassen. In Nederland zijn de meeste (technische) wagenparken van de nutsbedrijven, defensie, gemeenten en grote installateurs uitgerust met omvormers.

De omvormer

Wij leveren uitsluitend omvormers welke een zuivere sinusvormige spanning leveren. Dit betekend dat u ieder apparaat kunt aansluiten zolang het vermogen van de verbruikers maar overeenkomt met het vermogen van de omvormer. Het continuevermogen moet hoger zijn dan de optelsom van gebruikers welke gelijktijdig worden toegepast. Apparaten zoals een koelkast of een compressor hebben een hoge inschakelstroom welke kan oplopen tot wel 10 x het gewone stroomverbruik; dit duurt slechts een paar seconden maar uw omvormer moet dit vermogen wel kunnen leveren.

De slimme accuscheiders

Veelal worden de accu’s ook door een dynamo geladen. De laadstroom gaat dan eerst naar de startaccu (die moet immers ALTIJD vol zijn) en daarna naar de service of huishoudaccu. Om er voor te zorgen dat de startaccu niet door de omvormer wordt leeggetrokken moet men een accuscheider toepassen. 

Veiligheid staat voorop

Om een veilige installatie aan te leggen is het van belang om ook naar de beveiliging te kijken. Evenals de vraag hoe werknemers welke met 230V in of buiten een servicewagen goed kunnen worden beveiligd; is een aardlekschakelaar genoeg of is een isolatiebewaker noodzakelijk? De oplossingen hiervoor zijn divers en erg afhankelijk van uw situatie; wij hebben meer dan 30 jaar ervaring en kunnen u eenvoudig uitleggen wat voor u de juiste oplossing is. 

Goed aansluitmateriaal scheelt een hoop ergernis

De aandacht gaat veelal uit naar de specifieke componenten maar niet naar de kleine onderdelen zoals, kabel, kabelogen, accuklemmen en zekeringen. Kabels met de juiste dikte en voorzien van zware kabelogen hebben een veel lagere weerstand waardoor de hoge stromen (zo maar 100-500A) gemakkelijker door het systeem gaan. Uw omvormer kan zijn werk beter doen en u verliest minder vermogen in uw totale installatie. 

Omvormers inbouwen bij u in de buurt

Of uw bedrijf nu bijvoorbeeld in Assen, Delfzijl, Coevorden, Emmen, Groningen, Hoogeveen, Meppel, Sappemeer, Stadskanaal, Veendam of Winschoten gevestigd is, BMC is specialist in het inbouwen van omvormers in Groningen én Drenthe. U bent van harte welkom op onze vestiging aan de Paterswoldseweg in Groningen. Wilt u liever dat wij bij u langskomen? Geen probleem. Onze verkopers bezoeken u graag met een volledig ingerichte bedrijfswagen om te laten zien welke mogelijkheden er zijn.

Neem contact op

Wilt u meer weten over omvormers? Neem dan gerust contact met ons op. Dit kan telefonisch (zie onderstaande nummers) of via de contactbutton.Neem dan gerust contact met ons op. Dit kan telefonisch (zie onderstaande nummers) of via de contactbutton.

Bel voor meer informatie 050 853 7401.

Contactformulier >